Galeriile Sara Good Art, un respiro pentru pasionatul de frumos și artă

Bacăul are nevoie de cultură, de artă, de spiritualitate. Are nevoie de oameni care să înțeleagă importanța cultivării unor noțiuni precum frumosul sau valoarea autentică. Și, deși pare surprinzător, există tineri care investesc în așa ceva, chiar dacă nu fac profit.

Un exemplu este Galeria de Artă ”Sara Good Art”, un spațiu situat pe Bulevardul Unirii nr. 2, unde se derulează de ceva vreme și proiecte pentru copiii, ai căror părinți doresc să-i inițieze în cunoașterea artelor plastice, în cultura muzicală sau discernerea valorilor.

Într-o urbe, precum a noastră, în care informarea culturală a devenit apanajul mediului virtual, mărturisesc că despre galeriile Sara Good Art, personal, am aflat pe internet, grație celei mai uzitate rețele de socializare. Câțiva prieteni au promovat proiectele derulate cu mult entuziasm. Când am făcut pasul de a trece dincolo de ușa ce desparte urbanul amorf de spațiu dedicat artei, am descoperit un interior elegant, aerisit, în care modernul se îmbină cu arhaicul, tabloul și goblenul ”trăiesc” lângă icoană. Imaginea de pe Bulevardul Unirii, nr. 2, în apropierea bisericii ”Sf. Nicolae” este una aparte pentru zonă.

Te surprind plăcut ferestrele mari, elegant ornate cu draperii și perdele care conferă impresia unui spațiu intim. În interior, disponibilitate și amabilitate din partea celor care coordonează activitatea. Pe lângă rame de felurite culori și modele, găsești obiecte de artă, creații ale unor artiști cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, ii cusute manual și multe altele.

Ai parte de comunicare elegantă din partea gazdelor, de sfaturi și de îndrumări în cazul în care te atrage arta sub feluritele ei manifestări. Merită să zăboviți câteva minute în aceste galerii, așa cum merită să ”sacrificați” puțin din viața aceasta efemeră, pentru cultură.

Lasă un răspuns