Colocviu cultural: Florica Ichim – Importanța cărții de teatru

Miercuri, 8 noiembrie, de la ora 17.30, Teatrul Municipal „Bacovia” vă invită la un Colocviu pe teme de cultură teatrală și la lansarea cărții Teatru la filtru, scrisă de Carmen Mihalache.

– foto fnt.ro

Acest colocviu face parte din programul Tu și Teatrul. Dorim să purtăm un dialog deschis împreună cu dumneavoastră – dragi spectatori, despre câteva subiecte și întrebări care „macină” frecvent lumea teatrului: Care este rolul și importanța cărții de teatru? Cine este criticul de teatru? Câtă valoare mai are critica de specialitate în ziua de astăzi? Generația de aur a criticilor de teatru vs „noul val”.

La toată această „polemică” culturală îl avem alături de noi, ca invitat, pe criticul de teatru Florica Ichim, redactor-șef al revistei „Teatrul azi” și editorul Fundației Culturale „Camil Petrescu”.

Fundația Culturală „Camil Petrescu” este (re)cunoscută pentru intensa activitate editorială în domeniul artei teatrale, propunându-și astfel: reeditarea operei lui Camil Petrescu, revista „Teatrul azi” și editarea unor monografii, studii de teorie teatrală, antologii de dramaturgie clasică și contemporană, colecții de publicistică.

Lansare de carte: Teatru la filtru – Carmen Mihalache, reliefează un volum, în care autoarea, în urma călătoriilor sale „teatrale” a adunat câteva dintre cronicile sale din ultimii zece ani.

Carmen Mihalache este critic de teatru, membră UNITER și a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, Secția Română (AICT.Ro)

„Carmen Mihalache are conștiința vocației critice și a obligațiilor fundamentale fără de care nu există conștiință critică…” – Ștefan Oprea – critic de teatru și film.

Totodată, alături de noi, îl vom avea ca invitat și pe domnul Adrian Jicu, managerul Bibliotecii Județene „Costache Sturdza”, din Bacău.

MODERATOR:
Doru Mareș – Secretar literar Teatrul Municipal „Bacovia”

INVITAȚI:
Florica Ichim – Critic de teatru, redactor-șef al revistei „Teatrul azi” și editorul Fundației Culturale „Camil Petrescu”;
Carmen Mihalache – Critic de teatru;
Adrian Jicu – managerul Bibliotecii Județene „Costache Sturdza”, din Bacău.

Lasă un răspuns