„Țara lui Gufi”, o premieră nerecomandată minorilor, la Teatrul „Bacovia”

Foto Facebook

O premieră duminică, 29 octombrie, la Teatrul ”Bacovia”. Este vorba de „Țara lui Gufi”, după Matei Vișniec, regia Tapasztó Ernő. Nu este un spectacol pentru copii, cum ar părea la prima vedere. Este pentru adulții care încă nu au orbit definitiv sau cei care mai pot vedea cu un ochi (vorbim metafizic sau metaforic).

Știm că s-a muncit mult, zile și nopți, pentru ca publicul băcăuan să aibă parte de un eveniment cultural-artistic de înaltă ținută. Cum arta dramatică nu ar putea (sau nu ar trebui) să fie comentată decât de specialiști/critici (ceea ce noi nu suntem), doar anunțăm actul artistic. Fiecare băcăuan își va putea crea o părere și o imagine, întrucât nu poți să nu fii subiectiv când e vorba de cultură.

Mai precizăm că teatrul băcăuan are din nou, un foaier, în locul fostei librării. Adică e mai bine ca înainte, după spusele celor prezenți la premieră.

Altminteri, la prima reprezentație a ”Țării lui Gufi”, sala a fost plină cu spectatori de toate vârstele (personal, n-aș recomanda minorilor această piesă, având câteva conotații puțin deocheate – deși la câte sunt promovate la TV, clar că „Țara lui Gufi” se situează peste media producțiilor clasate AP la televiziunile noastre).

Bacovia.ro nu poate decât să ia act cu încântare de energia și dinamismul teatrului băcăuan, care continuă să umple sala de spectacol la fiecare reprezentație. Despre ”Țara lui Gufi”, unele informații au fost preluate pe facebook de Eliza Noemi Judeu, directoarea Teatrului ”Bacovia”.

Am scos și noi, și dăm mai departe: http://specialarad.ro/tara-lui-gufi-merge-cu-aradeni-si-cu-cizme-rosii-din-latex-la-bacau/. Ma sunt și altele…
Mai anunțăm, pe cei comozi sau care n-au drum prin centrul orașului, că programul spectacolelor la municipalul băcăuan poate fi citit pe pagina de facebook a instituției.

PROGRAM spectacole TMB Septembrie-Octombrie-Noiembrie-Decembrie STAGIUNEA 2017-2018.

Lasă un răspuns