Sărbătoare la Colegiul Național „Ferdinand I” din municipiul Bacău


În spiritul tradiției românești, Biserica și Școala au fost împreună la debutul sărbătorilor prilejuite de serbarea a 150 de ani de existență ai Colegiului Național „Ferdinand I” din municipiul Bacău. Luni, 20 noiembrie 2017, manifestările organizate de prestigioasa instituție de învățământ au consfințit un întreit eveniment.

La orele 9.00, în incinta instituției de învățământ, în prezența reprezentanților autorităților centrale, județene și locale, a reprezentanților ISJ Bacău, a profesorilor și elevilor, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum de către IPS Arhiepiscop Ioachim, urmată de un parastas pentru profesorii trecuți la cele veșnice. A urmat dezvelirea plăcii aniversare și un cuvânt de apreciere al ierarhului adresat dascălilor și elevilor băcăuani.

Apoi, în sala de ședințe a Direcției Agricole, s-a desfășurat conferința ”Tinerii între libertate și responsabilitate” susținută de diacon prof.dr. Sorin Mihalache, urmată la sala ”Ateneu” de un concert simfonic al Filarmonicii ”Mihail Jora” sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan.

Un debut fericit care mărturisește ancorarea Colegiului Național ”Ferdinand I” într-o o educație integrată, ce presupune pe lângă latura morală, intelectuală, estetică și o componentă religioasă, adică disponibilitatea pentru formarea unor oameni deplini.

Lasă un răspuns