Festivalul Concurs ”Muguri de dor” – Ediția I, la Sala Ateneu

Vineri, 27 octombrie 2017, a fost forfotă și agitație la Sala ”Ateneu”. Copiii de la vârste preșcolare până la anii terminali de gimnaziu în port popular au colorat spațiu cultural din centrul urbei.

Au cântat, au dansat și au demonstrat că ai noștri tineri au și pasiuni care țin de folclor, de ceea ce a plăcut și bunicilor lor. Important e să-i aduci laolaltă, să se bucure de comunicare față către față, etalând costume încărcate de simbol și culoare mai ceva decât imaginile postate pe net. Să creadă în puterea și valoarea tradițiilor înaintașilor fără de care, la momentul maturității, nu vor putea avea identitate.

La sala ”Ateneu” s-a văzut că nici kendama sau rețelele de comunicare ori tabletele/smarphonurile nu dictează legea tinereții, dacă se dorește cu adevărat. Că, avându-i aproape pe profesori și părinți, copiii pot discerne frumos. Pentru ei și pentru viitor.

A fost Festivalul Concurs ”Muguri de dor” – Ediția I, organizat de Asociația Părinților din Școala Generală nr. 10 Bacău, proiectul susținut financiar de Consiliul Județean Bacău.
Festivalul ”all inclusive” se poate admira mai jos. Merită să vedem cât de frumoși și talentați sunt copii!


Lasă un răspuns