Dublă lansare de carte cu Principele Radu al României – VIDEO

Alteța Sa Regală Principele Radu al României a lansat, la Bacău, albumul ”Povestea Castelului Peleș” și volumul ”Margareta a României. O Principesă în serviciu țării regăsite”, acesta din urmă semnat de Adrian Cioroianu. Evenimentul, moderat iscusit de Adrian Jicu, directorul Bibliotecii Județene „C. Sturdza”, a avut loc joi, 26 octombrie, orele 17.30.

Sursa: Facebook Biblioteca Județeană


Momente din istoria regalității în România au fost povestite de Principele Radu, iar precizările despre cele două volume au fost făcute de Iren Arsene, directoarea generală a Edituri Curtea Veche, și de Adrian Jicu. Nu au lipsit sfaturile către tinerii prezenți, lecții de istorie românească și de viață. Ca și-n alte momente, ce ar fi trebuit să lase un semn în cartea vieții culturale băcăuane, la Bibliotecă s-au văzut prea puțini scriitori, intelectuali și profesori de literatură.

În schimb, elevii prezenți au fost marele câștig. Ei au înțeles ceea ce probabil știau de la părinți: fără lectură, fără studiu, nu reușești mai nimic în viață. De asemenea, au avut ocazia de a vedea ”live” un principe care știe să comunice despre virtuți, despre valori. În rest, rămân recunoștința și aprecierea față de cei care se străduiesc să schimbe la față urbea lui Bacovia prin astfel de breșe în conformismul local.

Filmul serii îl găsiți mai jos. Merită văzut!


Lasă un răspuns