Colegiul „Ferdinand I” din Bacău aniversează 150 de ani cu YoungCoderCamp, un concurs de informatică cu 100 de participanți

La Colegiul Ferdinand I din Bacău, informatica nu este o disciplină ca toate celelalte, a reușit să devină unul dintre instrumentele care apropie elevii de ceea ce însemnă un învățământ actual, ancorat în provocările lumii moderne.

Competiția și reușita sunt două dintre trăsăturile spiritului ferdinandist. Anul acesta, colegiul împlinește 150 de ani. YoungCoderCamp va demonstra modul în care informatica, o disciplină care se “asortează” cu orice, este liantul, instrumentul care poate schimba constructiv lumea interconectată în care trăim.

YoungCoderCamp se desfășoară în perioada 16-21 octombrie 2017, în cadrul evenimentului EU Code Week, care beneficiază de sprijinul Comisiei Europene. Acest proiect a câștigat o finanțare în valoare de 300 euro.

YoungCoderCamp include activități și concursuri pe echipe și individual, pe domeniile: Robotics Drones, 2D/3D Animations, Programming. Competiția va avea 4 secțiuni Code Fashion (secțiune dedicată exclusiv fetelor –având la dispoziție o temă dată, echipele vor realiza un proiect care să pună accent pe eleganța în programare), Programming Drones and Robots (fiecare echipă mixtă va programa un robot și o dronă conform task-urilor primite), 2D/3D animations (fiecare echipă, utilizând elemente de programare, va realiza o o poveste animată dedicată sărbătoririi celor 150 de ani ai colegiului), High Development of Code ( este secțiunea dedicată participanților la olimpiadele și concursurile de informatică)

Proiectul este coordonat de catedra de informatică a colegiului (Ana Întuneric, Cristina Sichim, Crina Muraru, Liliana Ursache, Mihaela Cătărău) și are o participare record: 100 de elevi. Buna desfășurare a concursului este asigurată de informaticiana Florina Macovei și inginerul Florinel Țampău.

Lasă un răspuns