Cerc pedagogic de excepție la Grădinița Lizuca, din Bacău

Jocul ca metodă de cercetare, a atins cote nebănuite la Gădinița Lizuca – structură a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Bacău, unde vineri, 26 noiembrie, s-au desfășurat activitățile Cercului pedagogic al educatoarelor din Centru metodic nr. 3. Tema cercului, amplă și ofertantă: Jocul – modalitate de exprimare a eului, de socializare, învățare, educare, dezvoltare, a presupus derularea unor activități interesante și captivante, atât pentru preșcolari cât și pentru cadrele didactice participante.

Astfel preșcolarii grupei mari Licuricii, condusă de profesoarele Adam Oana și Rusu Anca Monalisa, au participat la activitatea demonstrativă realizată în colaborare cu profesor dr. Andreia Petcu, președintele Asociației Learning by Teaching București și colaborator al Agenției pentru Educație timpurie – Asociația OvidiuRo.

Activitatea a vizat introducerea preșcolarilor pe tărâmul experimentelor științifice, unde sub forma unor jocuri, cei mici au descoperit cum se extrage clorofila din frunze și cum se colorează plantele.. A doua parte a activităților cercului pedagogic a invitat cadrele didactice participante în a iniția câteva jocuri în natură, jocuri care pot fi utilizate cu preșcolarii, de către fiecare educator.

La activitatea a participat prof. Veluța Maftei inspector școlar înv. preșcolar IȘJ Bacău care a afirmat faptul că propunerea acestei teme a vizat actualizarea metodelor de învățare la nivelul educației timpurii și acoperirea tuturor componentelor formative ale acestei variante de formare continuă a educatoarelor.

„Activitățile cercului pedagogic de astăzi au fost gândite nu doar ca un schimb de bune practici, ci și ca o activitate de formare prin implicarea cadrelor didactice participante în exersarea, unor jocuri cu tematică și material din natură, inspirate din metoda Dalcroze,. care reprezintă o abordare interactivă și pluridisciplinară a muzicii care permite dezvoltarea inteligențelor multiple, a afectivității, a motricității, a imaginației si a gândirii în relație cu muzica în grup și în spațiu”, a precizat prof. Noemi Năsturaș, responsabil cerc pedagogic.

Directoarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Bacău, prof. Florentina Vieru a precizat: „Felicitări și mulțumiri pentru echipa care a știut să surpridă, ca de fiecare dată cu: alegerea temei, cadrul de desfășurare pentru fiecare secvență, materialele pregătite, invitatii deosebiți, și mai ales pentru armonia și zâmbetul cu care ne-ați întreținut!”

Activitățile s-au încheiat cu organizare unor dezbateri pe tematica propusă, activități conduse de responsabilul centrului metodic nr. 3, prof. Elena Roșca, care s-a declarat încântată de buna organizare și desfășurare a cercului pedagogic.

În organizarea activităților cercului au fost implicate toate cadrele didactice din unitate, fiecare educatoare prezentând experimente realizate la clasă – prof.Lenuța Păduraru, educ. Irina Macsim, jucării create din materiale reciclabile – prof. Maria Magdalena Știrbu, prof. Anișora Arhip, prof. Simona Balan, prof. Alina Toma, desene cu tematica naturii în anotimpul de toamnă-prof. Petronela Lupușoru, educ. Maia Nuțu, crearea unui ambient de tipul unor ateliere de lucru și recreere în aer liber- prof. Petronela Moraru, prof. Elna Chelmuș, prof. Oana Brumia și prof. Elena Luca, prof. Lina Daviduță.

Intreaga activitate s-a derulat sub coordonarea prof. Rusu Anca Monalisa dir. adj. al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Bacău, care a afirmat faptul că Grădinița Lizuca este un laborator de implementare a ideilor inovatoare din domenil educațional.

Informațiile au fost oferite de prof. Lenuța Păduraru.

Lasă un răspuns