Bacău Fest – Monodrame, ediția XXIII, 15 – 22 aprilie 2018. Regulament de participare

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău organizează în perioada 15 – 22 aprilie 2018 cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „BACĂU FEST – MONODRAME”.

Foto Facebook – Mihăiță Cornea

BACĂU FEST – MONODRAME sosește și în primăvara lui 2018, alăturând concursului rezervat unui singur actor care, în scenă, își va dovedi capacitatea de a împleti varii mijloace de expresie (text, mișcare, teatru-dans, animație etc), oferta unor spectacole complexe, de referință pentru scenele românești și străine.

Prestaţiile din concurs vor fi evaluate de un juriu alcătuit din profesionişti ai artelor spectacolului, juriu care va acorda un singur premiu – TROFEUL BACĂU FEST – MONODRAME.
Acestui premiu i se vor adaugă Premiul onorific „Ştefan Iordache”, acordat de elevi din liceele Municipiului Bacău, şi Premiul „Actori pentru Actor – Dinu Apetrei”, acordat de actorii din Teatrul Municipal “Bacovia”.

Regulament de participare:

În competiţie pot intra producţii româneşti şi străine, cu o durată cuprinsă între 40 şi 70 minute. Data limită de trimitere a propunerilor este 10 martie 2018 (data poştei).
Documente necesare pentru înscriere:
1. DVD cu înregistrarea producţiei propuse
2. CD cu:
I. fotografie portret
II. fotografie din spectacol (format JPG preferabil);
III. CV-ul actorului/actriței şi prezentarea teatrului/companiei (dacă este cazul);
IV. Fișa standard cuprinzând datele tehnice și sinopsisul spectacolului.
Plicurile vor fi trimise pe adresa:
BACĂU FEST – MONODRAME
Teatrul Municipal „Bacovia“
Str. Iernii, nr. 7, BACĂU
cod poştal 600050, judeţul Bacău

Rezultatul selecţiei va fi anunţat până la data de 25 martie 2018.

Organizatorii asigură două nopţi de cazare, precum si decontarea contravalorii transportului pe teritoriul României, conform legislaţiei în vigoare (7, 5 litri carburant la suta de kilometri), pentru o echipă care nu poate depăși 5 (cinci) membri. Nu se plătesc închirieri transport.

Concursul de Dramaturgie – Monodramă, ediţia a V-a

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău anunţă începutul sesiunii de înscrieri la cea de-a V-a ediţie a Concursului de Dramaturgie – Monodramă, secţiune competiţională din cadrul BACĂU FEST – MONODRAME, care se va desfăşura în perioada 15 – 22 aprilie 2018.

Concursul de Dramaturgie – Monodramă este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesă de teatru originală, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care să presupună, însă, prezenţa în spaţiul de joc a unui singur actor.

Regulament Concursul de Dramaturgie – Monodrama

1. Nu sunt admise texte care au fost deja reprezentate ori premiate la alte concursuri de dramaturgie sau publicate. Menționam ca textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor.
2. Pentru a fi înscrise în concurs, toate lucrările vor fi trimise pe adresa:
Concursul de Dramaturgie – Monodramă
Teatrul Municipal „Bacovia“
Str. Iernii, nr. 7, BACĂU
cod poştal 600050, judeţul Bacău
3. Data limita a înscrierilor este: 15 martie 2018 (data poştei).
4. Lucrările, trimise în trei exemplare, nu vor fi semnate, iar pe plic nu se va menţiona numele şi adresa expeditorului.
5. În plicul ce conţine lucrarea va fi introdus un alt plic închis care va include numele, adresa autorului şi un motto care se va regăsi pe prima pagină a lucrării şi va servi drept element de recunoaştere.
6. Acest plic se va deschide după desemnarea câştigătorului.

Textele propuse vor fi citite şi apreciate de către un juriu alcătuit din personalităţi ale vieţii teatrale româneşti. Juriul nu are obligaţia motivării scrise a deciziilor.
Rezultatele concursului vor fi anunţate până la data de 5 aprilie 2018, iar Premiul de Dramaturgie-Monodramă „Valentin Nicolau” va fi decernat în cadrul BACĂU FEST – MONODRAME, ediţia 2018.

Premiul de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau” constă, totodată, şi în montarea textului câştigător la Teatrul Municipal „Bacovia” (drepturile de autor considerându-se a fi cedate Teatrului Municipal „Bacovia” pentru pachetul de reprezentații cu această montare), laureatul devenind membru al Juriului Concursului de Dramaturgie – Monodramă, la ediţia a VI-a, din 2019.

Lasă un răspuns